L’associació Nousis Balears lidera un nou programa de tecnologia inclusiva per a nins discapacitats

El passat 21 de novembre el ParcBit va ser escenari de la inauguració oficial del programa benèfic per a la implementació de la tecnologia de suport en alumnes amb diversitat funcional que lidera l’associació Nousis Balears.

Amb la recaptació d’aquests fons i el lliurament de nous materials per una valor de 13.000€ l’associació donarà suport a 13 beneficiaris, tots ells nins amb alguna discapacitat motora.

L’associació es dedica a la prescripció de tecnologia a persones amb discapacitat física, al suport en la implantació del software i adaptació als beneficiaris i a la formació en l’ús d’aquestes eines.

L’actual projecte ha estat dissenyat per Nousis Balears i el Rotary Club Palma Bellver, amb la col·laboració de la Fundació Rotaria internacional, els rotaris de Mallorca i els rotaris austríacs del Rortary Club Vallersee-Neumarkt.

Van assistir a l’esdeveniment la directora general de Família, Benestar Social i Atenció a Persones en Situació Especial, Margalida Ferrando, l’ex-president del rotary club Palma Bellver i coordinador del projecte Tomeu Matas, el president Josep Balaguer, representants de la Fundació Rotaria, el Director del Parc Bit Miquel Bernat, membres de Nousis Balears, els pares i els professionals que treballen amb els infants.
La tarda va acabar amb una sessió formativa impartida per Carlos Serrano, expert en tecnologia inclusiva, professional de BiJ Adaptaciones, que va fer una petita introducció als aspectes teòrico-pràctics vinculats tant al software com al hardware que han rebut els infants que han participat en el programa.

Des del seu inici de l’any 2000, l’associació Nousis Balears ha beneficiat a prop de 500 usuaris, 200 dels quals pertanyen a l’actual programa.

La tecnologia inclusiva permet reduir l’escletxa digital de persones que no poden accedir a recursos tecnològics per alguna discapacitat física. Les TIC constitueixen un suport per a les persones dependents per l’increment d’autonomia i possibilitat de millora, i proporcionen una ajuda decisiva al cuidador. Així es desprèn de l‘informe “TIC y Dependencia. Estudio de Opinión” elaborat per Red.es i la Fundación Vodafone a partir de les conclusions quantitatives i qualitatives d’un grup d’experts.

La delegació de Nousis a Eivissa està ubicada a la incubadora d’empreses de CAEB.

nousis

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s